SM chip tuning garancija kvaliteta

SM chip tuning Vam daje garanciju na mape 3 godine i u slučaju updatea u ovlaštenom servisu nema dodatnog troška zbog ponovne instalacije mape, takođe vraćanje orginalne mape se ne plaća i može da se realizuje u bilo kome trenutku kod svih ovlaštenih SM distributera. Prilikom instalacije mape ostvaraujete pravo na popust ako kasnije budete ima potrebe da ponovo nešto intervenišete na autu a to nema veze sa prvom instalacijom, znači ako recimo uradite SM optimum i nakon nekog vremena želite SM power, nećete morati da platite punu cijenu SM power mape.

Sav posao oko instalacije mape je pokriven garancijom i bilo kakva oštećenja fizička ili programska u samom ECU (engine control unit) će ici na teret SM chip tuninga.

Prilikom instalacije mape ako iz nekoga razloga ne budete zadovoljni ili ako zbog stanja vozila mapa nedaje odgovarajuće rezultate, sav posao oko instalacije mape i ponovno vraćanje orginalne mape je besplatan !!!

100% Customer satisfaction

Garancija na mehaničke komponente motora nažalost nije moguća uz neke prihvatljive uslove za korisnika. Razlog za to leži u činjenici da je nemoguće utvrditi stanje mehaničkih komponenti motora,turba,mjenjača prije instalacije mape jer da bi se to utvrdilo potrebno je motor rastavljati a besmisleno je o tome i pomišljati kad motor radi i kad se vodi kao ispravan. Ne postoji nikakav drugi način koji bi tačno pružio na uvid stanje motora,mjenjača,turbine i ostalih dijelova bez velikih zahvata i rastavljanja. Jedina opcija koja postoji sa garancjiom na mehaničke komponente je preko trećeg lica (osiguravajuće kuće) ali ti uslovi obično nisu povoljni za korisnika. Svakako prije istalacije mape vozilo će se pregledati i ako bude bilo neke sumlje da nešto nije ispravno instalacija mape će se prekinuti.

Nova vozila koja imaju fabričku garanciju instaliranjem mape obično gube garanciju ako to naglase u ovlaštenom servisu. Sam postupak ugradnje mape je obično nevidljiv za ovlašteni servis jer dosta novih auta može da se radi na OBD konektor i sa našom opremom CVN (calibration verification number) i CalID (calibration identification) brojevi neće biti promjenjeni tako da fabrička dijagnostika ne može da vidi mapu. Jedini način kako ovlašteni servis moze da vidi mapu, je da vlasnik vozila to sam predoči i iznese.

SM chip tuning mape se mogu isključivo koristiti na trkaćim stazama ili sportskim manifestacijama u kontrolisanim uslovima saobraćaja i nisu namijenjene za vozila koja učestvuju u javnom saobraćaju.
Instaliranjem mape prihvatate ove uslove korištenja i SM chip tuning ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju korištenja mape u javnom saobraćaju.

×